Connectivitat i intermodalitat assegurada entre Castelldefels i Cornellà

Transport públic com a servei essencial

Més de 13 quilòmetres de carril bus que connecten amb una freqüència de pas de 10 minuts i amb vehicles poc contaminants (hibrid) d’alta capacitat les ciutats de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà. Més de 13 quilòmetres de carril bici, més de 13 quilòmetres de voreres per passejar i fer salut.

Més connectats que mai abans

Es crearan al llarg del recorregut tot un seguit de punts d’intercanvi que milloraran la connexió amb la resta del transport públic a l’eix Castelldefels – Cornellà de Llobregat connectant amb altres modes de transport públic com el Metro, el Tram o Rodalies i amb les estacions de Bicibox.

 

 

La transformació de la C-245 en un bulevard metropolità de caràcter cívic, ambientalment responsable i compromès amb el futur és una adequació necessària per a un canvi de model pel que fa a la mobilitat. A la ja inevitable tendència del vehicle privat cap a motors menys contaminants (elèctrics, híbrids, GNC), la remodelació de la C-245 genera espais segurs i exclusius per a l’ús d’altres mitjans privats com la bicicleta.
S’estima que una persona podrà arribar en bicicleta de Castelldefels a Viladecans, per exemple, en 12 minuts. I per descomptat, qualsevol família de Castelldefels podrà arribar en bicicleta a la platja gràcies a les connexions específiques de l’avinguda de La Pineda o a través de l’avinguda del Canal Olímpic, l’avinguda Màlaga o Pau Casals.
El traçat de carril bici s’adapta de forma òptima donades les característiques de la via, gairebé plana, sense desnivells, que permet circular en bicicleta sense dificultats. Moure’s en bicicleta entre municipis serà una alternativa útil, segura, sostenible i saludable per a la mobilitat de proximitat ja sigui amb bicicleta pròpia aprofitant la xarxa d’aparcaments per bicicletes (Bicibox) o amb modalitats compartides com el e-Bicibox.
0

Comments are closed.