La nova línia M8

Menys emissions:

El temps actual de desplaçament entre Castelldefels i Cornellà, amb vehicle privat, s’estima entre 30 i 45 minuts a una velocitat mitjana de 17,3 km/h, incloent el temps en parat, que es tradueixen en unes emissions de 16.800 gr. de CO2. L’autobús híbrid d’altes prestacions que circularà per la remodelada C-245 igualarà els temps de desplaçament i velocitat mitjana del vehicle privat, però amb fins a 100 persones per vehicle i unes emissions de 1.464 g de CO2 (contra 16.800 g de CO2 en vehicle privat el mateix nombre de persones).

La Línia M8:

La transformació de la carretera C-245 en un bulevard metropolità de 13 quilòmetres que connectarà Castelldefels amb Cornellà, significarà la creació d’una nova línia d’autobús d’altes prestacions (Bus Ràpid Transport, BRT): La línia Metrobús 8 (M8)

Altes prestacions:

Les prestacions del nou autobús metropolità tindrà una freqüència de pas de 10 minuts i comptarà amb 12 autobusos articulats de tipus híbrid o elèctric per satisfer una demanda de 10.000 passatgers en dies feiners per a un total de 2,5 milions d’usuaris anuals.

Càrrega ràpida:

Els autobusos articulats elèctrics incorporaran un sistema de càrrega per pantògraf que permetrà la càrrega del 80% de la bateria en tan sols 5 minuts durant l’estacionament del vehicle en els inicis i finals de la línia.

0

Comments are closed.