Pla d’acció per al comerç local

Les molèsties al comerç de l’entorn, al comerç de primera línia d’obra resultaran inevitables. Però això no vol dir que resultin insalvables ni que ens haguem de resignar. Aquest és el motiu de que l’Ajuntament de Castelldefels tingui previst un Pla d’Acció per al Comerç local. Perquè a l’arribada, al final de les obres, la nova avinguda de la Constitució esdenvindrà un eix comercial encara molt més potent del que podria ser avui dia, però cal travessar el període d’obres.

El Pla d’Acció per al Comerç local té dues fases clarament definides. El període d’obres i l’escenari posterior. Durant les obres, el Pla contempla l’activació de canals d’informació i comunicació amb els comerciants més directament afectats mitjançant una Oficina d’Atenció presencial i virtual que permeti la transmissió d’informació bidireccional per preveure, tant com sigui possible, afectacions i/o incidències no previstes tant des del punt de vista de l’execució del projecte com del funcionament dels serveis bàsics relacionats amb l’activitat comercial com l’accés, el servei de recollida d’escombraries i zones de càrrega i descàrrega de mercaderies.

Durant la fase d’obres, el Pla d’Acció per al Comerç local inclou l’activació d’una línia de subvencions per a projectes de millora dels establiments comercials i de restauració de l’avinguda Constitució per a aprofitar el període d’obres per preparar el futur. Aquesta subvenció, ja anunciada des de l’Alcaldia de Castelldefels, podrà encabir tant projectes de millora de l’establiment físic com per a adquirir i/o implementar processos de digitalització, eficiència energètica i comerç electrònic.

La segona fase, una vegada la transformació de l’actual carretera hagi donat pas a un dels carrers amb més potencial i projecció comercial de la ciutat, l’Ajuntament, en col·laboració amb els gremis i associacions comercials de la ciutat, desenvoluparà i executarà una campanya d’informació i dinamització comercial a més d’una gran festa d’inauguració.

0

Comments are closed.