La Bicicleta, mitjà de transport saludable i sostenible

El reconeixement de la bicicleta:

La transformació de la C-245 de carretera a carrer és un primer i gran pas per una nova cultura de la mobilitat amb més qualitat ambiental i social que ens fa protagonistes dels espais i dels desplaçaments quotidians de la nostra ciutat. Perquè el projecte aprofita l’ocasió per encaixar un carril bici continu entre els cinc municipis, al llarg de tota la C-245, que cus la xarxa pedalable metropolitana i que enllaça longitudinalment tots els camins que donen accés al Parc Agrari del Llobregat en el límit nord-oest i que permeten recorre el territori deltaic de dalt a baix.

La intermodalitat també serà també un tret diferencial del projecte de remodelació de la C-245 pel que fa també a les bicivies. La Bicivia 7 connectarà amb d’altres eixos de la Bicivia Metropolitana com la Bicivia 5 a l’alçada de Cornellà de Llobregat, i enllaçarà amb la Bicivia 2 a Sant Boi de Llobregat, resseguint el marge dret del riu Llobregat.

A més, el traçat té una adaptabilitat òptima perquè és gairebé plana, sense desnivells, permetent circular-hi en bicicleta sense dificultats. Moure’s en bicicleta entre municipis pot ser una alternativa útil i sostenible per a la mobilitat de proximitat, alhora que promou hàbits de vida saludable

 

Un carril bici de 13 km

Les obres de remodelació de l’actual carretera C-245 per convertir-la en un carrer central inclouen el reconeixement de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià saludable i sostenible gràcies a la construcció d’un carril-bici de 13 quilòmetres que unirà Castelldefels amb Cornellà.

Connectat:

Aquesta connectivitat té una dimensió especial tant urbana com interurbana. És a dir, el carril-bici que veurà la llum amb les obres de remodelació connectarà amb els carrils per a bicicletes ja existents a la ciutat com ara el de les avingudes de La Pineda o el Canal Olímpic. Però l’eix Bicivia 7 anirà més enllà de l’eix de la C-245 i permetrà connectar el Fòrum de Barcelona amb Castelldefels platja, creant així una altra gran connexió metropolitana entre la capital catalana amb el Baix Llobregat.

 

 

 

0

Comments are closed.